Branches waarin wij werkzaam zijn

In de verschillende branches waar wij onze systemen plaatsen zijn natuurlijk specifieke wensen. Daarom zijn er ook meerdere systemen en dus meerdere mogelijkheden. Zoals altijd moet u 2 dingen uitelkaar houden nl. de hardware en de software. De hardware is bepalend voor de degelijkheid en de software voor de gebruikersvriendelijkheid. Kortom, het is mogelijk dat u een erg degelijke machine hebt maar dat u er totaal niet mee kunt werken. Andersom is dus ook mogelijk. Hoe dan ook, wij als dealer moeten dus zoeken naar de meest perfecte oplossing voor alle branches.


Rekavo Restaurants - Horeca branche

Restaurants

In deze branche is het sterk afhankelijk van het aantal gasten die een bedrijf aan kan. Een middelgroot tot groot restaurant kan aanzienlijk besparen door te automatiseren. Zeker op basis van een afrekensysteem kan dat omzet verhogend zijn maar ook minder personeel voor dezelfde capaciteit. Met omzetverhoging moet u denken het gebruik van bijv. een bar- en een keukenprinter. Er wordt niets meer geleverd vanuit de bar en keuken zonder kassabon. Dus eerst aanslaan dan pas wordt er actie ondernomen. Het klinkt simpel en dat is het ook. Dit voorkomt dat er iets vergeten wordt om aan te slaan. Met minder personeel en omzetverhoging moet u denken aan het gebruik van handhelds voor binnen en op een terras. Ook hier zullen vele van u denken aan klantonvriendelijkheid en andere redenen om het niet te doen. Daarom hier nog even de belangrijkste dingen om in acht te nemen bij het gebruik van handhelds:

1. ALTIJD werken met een gastheer/vrouw die de drankjes opneemt en een runner die het wegbrengt en de gebruikte glazen op de terugweg weer mee neemt.

2. De gastheer/vrouw is iemand die een praatje kan maken en niet alleen maar aan het rammen is op de handheld.

3. De gastheer/vrouw is altijd op de werkvloer en bepaalt het tempo. Als er een hele reeks orders zijn ingevoerd dan kan hij of zij even helpen met het afruimen en zet het klaar voor de runner om mee te nemen.

4. De gastheer/vrouw heeft een portemonnee en kan dus ook afrekenen met de gasten. Dit ter ontlasting van de kassa binnen.

5. Pas gaan werken met een handheld als de situatie het vereist!!
Dus niet met 2 gasten op terras al gaan werken met een gastheer/vrouw en een runner. Als u dit niet kunt doen dan moet u niet met handhelds werken want dan liggen ze binnen de kortste keren in een afvalbak…. (sluit tekst)


Rekavo Café / Bar branche

Café / Bar

In deze branche is snelheid vaak belangrijk. Het registreren op naam van de gast, het vooruitbetalen van gasten maar ook het snel aanslaan van een paar artikelen zorgt er voor dat er een snelle doorstroming is aan de bar. De meest ideale situatie is een scherm waar de bar in zijn geheel op staat zodat alle groepjes en individuele gasten gelijk te zien zijn. Dit geeft rust en geen losse papiertjes achter de bar met de consumpties. Als er iemand weggaat kan er met één druk op de knop afgerekend worden zonder eerst alles uit te rekenen. Het is natuurlijk wel zo dat de charme van bepaalde kleine kroegjes niet teniet moeten worden gedaan met bepaalde automatisering. In sommige gevallen volstaat het gewoon om te werken met een standaard kassa.

Rekavo Hotel branche

Hotels

Deze branche is erg specifiek en een combinatie van restaurant en hotel is vaak aan de orde. Hotelsystemen zoals Hotel Concepts of Brilliant worden dan ook vaak gekoppeld aan een afrekensysteem. Een afrekensysteem zoals Unitouch zijn gespecialiseerd in het horeca gedeelte en het hotelsysteem echt specifiek voor het hotel. Beide combineren is verreweg de beste oplossing. één systeem is de ultieme oplossing maar is, naar onze mening, nog steeds niet leverbaar.

Rekavo Retail branche

Retail

Deze branche is totaal anders. Voorraadbeheer en dus scannen van artikelen is vaak een must. Kleine winkels kunnen het ook vaak af met een traditionele kassa. Een beginnende kledingzaak heeft soms al genoeg aan een nette klantenbon. Als u ver wilt gaan in het automatiseren van uw winkel dan is software de enige oplossing. U kunt dan stapsgewijs het systeem uitbreiden met bijv. het ultieme doel, een webshop. Als u naar een webshop toe wilt zult u altijd voorraadbeheer moeten hebben met orders, facturatie, automatisch bestellen enz. enz. Het meest onderschatte probleem is de tijd die u kwijt bent met het in stand houden van alle aspecten.